Indlæser...

På fredag den 12. oktober er det Arbejdspladsernes Motionsdag, der år for år mobiliserer et stigende antal deltagere. Over 24.000 medarbejdere fra Faxe til Frederikshavn gør klar til kollegamotion i de rammer og med de ambitioner, som passer lige nøjagtig til deres arbejdsplads.

Mere end 24.000 medarbejdere på arbejdspladser over hele landet stempler den 12. oktober ind til en anderledes arbejdsdag. Det er nemlig Arbejdspladsernes Motionsdag, og der er bl.a. kontorstols-yoga, trappeløb, skattejagter, høvdingebold, gåture, zumba og squats på programmet, ligesom mange kolleger vil følge et motions-ur med simple råd og opfordringer til miniaktiviteter hver time.

Kreativiteten på arbejdspladserne og det faktum, at Arbejdspladsernes Motionsdag år for år mobiliserer et stigende antal deltagere, glæder selvsagt formand for Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard.

”Med Arbejdspladsernes Motionsdag gør vi det meget fleksibelt at sætte fokus på kollegamotion, og vi har samlet massevis af inspirationsmateriale på vores digitale platforme. Vi ved, at kollegamotion på arbejdspladser skaber værdi for den enkelte medarbejder, styrker fællesskabet og har en afsmittende, positiv effekt på trivslen, arbejdsglæden samt bundlinjen,” siger Peder Bisgaard og supplerer:

”Vi har store ambitioner, og vi lægger os helt bevidst op ad Skolernes Motionsdag, som Dansk Skoleidræt med succes står bag. Når børnene kan, skal vi voksne også være aktive fredagen før efterårsferien. Det handler om et Danmark i bevægelse til gavn for os alle.”

Ud over formandshvervet for hele firmadrætten står Peder Bisgaard i spidsen for Firmaidræt Hillerød, der er en af 31 firmaidrætsforeninger, som arrangerer lokale aktiviteter på Arbejdspladsernes Motionsdag.

I eksempelvis Fredericia inviterer Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund, Idræt i dagtimerne, Fredericia Shopping og Fredericia Kommune til motions-byfest. Det lokale koncept hedder ‘5 i 12 Fredericia’, og idéen er, at alle arbejdspladser i området prioriterer kollegamotion i fem minutter fra kl. 11.55 til 12.00 fredag den 12. oktober. Enten på arbejdspladsen eller på Rådhuspladsen i Fredericia.

Læs mere her